Als eigenaar van een e-commerce bedrijf, bent u zich er waarschijnlijk van bewust hoe belangrijk het is om uw digitale winkel veilig te houden. Daarom doet u waarschijnlijk al het mogelijke om ervoor te zorgen dat uw WordPress beveiliging de beste instellingen heeft en geen open deuren openlaat voor hackers of spammers.
Er zijn echter een aantal extra stappen die u kunt nemen om uw e-commerce setup nog meer te versterken. Deze komen in de vorm van WordPress beveiliging instellingen, die het moeilijker maken voor cybercriminelen om op uw site te komen en vertrouwelijke informatie uit uw database te halen. Dit artikel gaat in op de verschillende manieren waarop u de WordPress beveiliging kunt verbeteren en beschermen tegen potentiële bedreigingen.
Hoe weet ik of mijn WordPress website beschadigd is?
Er zijn enkele veelvoorkomende tekenen waar u op moet letten, zoals onverwachte veranderingen in de inhoud van uw website, gebroken links of omleidingen van uw domein naar een andere website. Als u een van deze tekenen ziet, is het belangrijk om actie te ondernemen en te onderzoeken of uw website niet is gehackt. Er zijn een paar dingen die u kunt doen om de beveiliging van uw website op orde te houden en ervoor te zorgen dat deze veilig blijft.

WordPress Backups
Het is raadzaam om een kopie van uw website te maken voor testdoeleinden. Zo kunt u experimenteren met nieuwe thema’s en plugins zonder de prestaties van uw site in gevaar te brengen. Verder is het belangrijk om uw WordPress website overzichtelijk te houden door ongebruikte plugins en thema’s te verwijderen. Deze stukken software kunnen uw website na verloop van tijd vertragen. Regelmatige software updates zorgen ervoor dat uw website veilig en snel blijft. Last but not least, moet u ervoor zorgen dat uw WordPress website beveiligd is tegen bedreigingen van buitenaf.
Hoe maak ik een back-up van een WordPress website?
Er zijn veel manieren om dit te doen, van het inhuren van iemand om het voor u te doen tot het gebruik van een cloud-gebaseerde oplossing zoals Amazon’s S3 of Google’s Cloud Storage. Als u een gehoste oplossing gebruikt, zorg er dan voor dat uw provider dagelijkse of wekelijkse back-ups biedt. U moet ook een lokale kopie van uw site op uw computer of op een externe harde schijf bewaren. In het geval van een grote storing of cyberaanval zijn dit de enige manieren waarop u er zeker van kunt zijn dat u uw site weer aan de praat krijgt.
Handmatig een WordPress backup maken: De snelste manier om een actuele kopie van uw site te maken, is door u aan te melden bij een back-upservice. Er zijn veel opties beschikbaar, en de meeste zijn redelijk betaalbaar.
U kunt ook kiezen voor een gehoste oplossing die uw gegevens op een externe locatie bewaart ter bescherming tegen rampen. U kunt een externe back-up gebruiken om regelmatig kopieën van uw site te maken, of u kunt deze zo instellen dat uw gegevens naar een externe locatie worden gekopieerd wanneer er een geplande gebeurtenis is, zoals het bijwerken van uw site met nieuwe inhoud. Een andere optie is het gebruik van een plugin om een handmatige back-up van uw site te maken. Er zijn er verschillende beschikbaar, en de meeste zijn zeer eenvoudig te gebruiken.
Het gebruik maken van een plugin die backups voor WordPress mogelijk maakt: Wij raden u aan te kiezen voor een plugin die dagelijkse of wekelijkse back-ups biedt, naast het verstrekken van een veilige manier om gegevens op te halen als je ooit nodig hebt om uw site te herstellen.
Door het kiezen van een gerenommeerde plugin, kunt u verminderen het risico van het verliezen van uw site als gevolg van menselijke fouten of onverwachte problemen met uw hosting provider. Naast het bijhouden van een back-up van uw site, moet u ook een kopie van de inhoud van uw site. U kunt dit doen door een plugin te installeren of door de inhoud te kopiëren en in een Google Sheets-document te plakken.
WordPress backup plugins
UpdraftPlus: Het beste ding over deze plugin is zijn flexibiliteit. U kunt het instellen om aan uw individuele behoeften te voldoen. Het bevat een één-klik herstel optie en laat u automatische back-ups instellen.
UpdraftPlus biedt ook dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse backup opties. U kunt ze plannen volgens uw behoeften. Met UpdraftPlus kunt u aangepaste back-upplannen maken. U kunt voor elk plan verschillende instellingen maken. U kunt ook verschillende profielen voor verschillende gebruikers aanmaken. De plugin wordt geleverd met een verscheidenheid aan instellingen, zodat iedereen iets kan vinden dat voor hem werkt.
Met UpdraftPlus kunt u een externe opslaglocatie instellen voor uw back-ups. Dit is een zeer nuttige functie, vooral als u een beperkt plan gebruikt. De plugin wordt geleverd met een herstel wizard die het heel gemakkelijk maakt om uw gegevens te herstellen. Het heeft ook een geplande onderhoudsoptie die ervoor zorgt dat uw back-ups up to date worden gehouden.
UpdraftPlus biedt ook een verscheidenheid aan andere nuttige functies. U kunt beveiligingsopties instellen om uw back-ups te beschermen. U kunt meldingen plannen zodat u weet wanneer uw back-ups worden uitgevoerd. Tenslotte heeft het een team instellingen optie zodat u het kunt aanpassen aan de behoeften van uw team.

WordPress Backup to Dropbox – Aangezien het is geïntegreerd met Dropbox, kan het opslaan van uw gegevens naar een externe locatie in de cloud. Dit is een ongelooflijk handige plugin voor degenen die veel verkeer op hun website. Als u veel verkeer ontvangt en uw site naar beneden gaat, kunt u handmatig herstellen van uw site van de laatste back-up.
U kunt ook back-ups plannen op een dagelijkse of wekelijkse basis. Dit is een zeer eenvoudige en makkelijk te gebruiken plugin, waardoor het geweldig is voor beginners. Het is ook compatibel met de meeste hosting providers en komt ook met een één-klik herstel optie.
WP Database Backup – Er is geen limiet aan hoe lang je je backup bewaart, maar je kunt hem maar tot 7 dagen terugzetten. De gebruikersinterface is zeer intuïtief, en je hebt geen technische vaardigheden nodig om deze plugin te gebruiken. Je kunt ook regelmatige back-ups plannen en e-mailmeldingen instellen om bij te houden wanneer je laatste back-up is voltooid.
Een van de beste functies van deze plugin is dat het u toestaat om een aangepaste back-up schema. Afhankelijk van uw website, kunt u bepaalde dagen van de week waar het verkeer lager is. U kunt deze plugin gebruiken om uw back-ups te plannen voor deze lagere verkeer dagen. Het is een geweldige manier om te besparen op uw hosting kosten.
WordPress wachtwoorden beveiliging
Een sterk wachtwoord helpt uw site te beschermen tegen kwaadwillende hackers, en beschermt u ook tegen het verlies van uw site als u ooit uw wachtwoord vergeet. Er zijn veel manieren om sterke wachtwoorden te maken die gemakkelijk te onthouden zijn. U kunt een woord gebruiken maar één letter veranderen om er een wachtwoord van te maken. U kunt een zin nemen en het laatste woord nemen om er een wachtwoord van te maken. U kunt ook een combinatie van cijfers en letters gebruiken om een memorabel wachtwoord te maken.

Wat kan je doen om je website te beschermen tegen zwakke en gemakkelijk te raden wachtwoorden?
- Als u de WordPress beveiliging website handmatig wilt instellen, kunt u een één-klik (of één-klik-weg) login optie gebruiken voor uw belangrijkste inhoud. Op deze manier kunt u het risico van een brute-force aanval verkleinen.
- U kunt ook een twee-factor authenticatie optie gebruiken, zoals Twilio of Authy, om te helpen voorkomen dat hackers toegang krijgen tot uw WordPress account als ze uw wachtwoord ontdekken.
- U kunt ook een plugin gebruiken die het aantal inlogpogingen voor elke gebruiker beperkt.
- U kunt ook een plugin gebruiken die gebruikers verplicht hun wachtwoord te resetten als ze te vaak proberen in te loggen.
WordPress SSL certificaat
Als u er geen heeft, verwacht dan lagere conversiepercentages, minder nieuwe bezoekers, en minder e-mail opt-ins. Uw verkeer, uw reputatie en zelfs uw inkomsten zijn in gevaar als u geen SSL-certificaat heeft. Het goede nieuws is dat het verkrijgen van een SSL-certificaat nu gemakkelijker is dan ooit. U hoeft niet langer de moeite te doen om een speciaal IP-adres voor uw site te kopen. In feite zullen de meeste providers u een gratis SSL-certificaat geven als u zich aanmeldt voor hun service.
Wat is SSL?
Een SSL-verbinding zorgt voor een beveiligde verbinding tussen twee computers. SSL zorgt voor een gecodeerde verbinding tussen twee computers, zodat u veilig gegevens over het internet kunt verzenden. Wanneer u verbinding maakt met een website waarvoor SSL is ingeschakeld, ziet u een klein hangslotpictogram in de adresbalk van uw browser. Dit pictogram geeft aan dat de website een gecodeerde verbinding biedt.
Om te zien hoe SSL werkt, laten we eens kijken naar een situatie zonder SSL. Wanneer u een niet-SSL website bezoekt, verstuurt uw computer de website-informatie in platte tekst. Iedereen met toegang tot dat netwerk (b.v. uw internetprovider) kan die informatie zien. Een ISP kan ook de bestemmings-IP-adressen zien van alle websites die u bezoekt.
Kosten van een SSL certificaat
Een SSL-certificaat kan worden verkregen via een hostingprovider of rechtstreeks bij een SSL-provider. De kosten van een SSL-certificaat kan sterk variëren. Een entry-level certificaat (in de $ 10-20 range) zal waarschijnlijk worden uitgegeven door een CA die weinig tot geen verificatieproces heeft. Hoewel deze geschikt kunnen zijn voor websites met een laag risico, zijn ze niet aan te raden voor e-commerce, corporate, of high profile websites.
Een duurdere optie is te kiezen voor een vertrouwd merk. Deze merken (bijv. RapidSSL) hebben waarschijnlijk een strenger verificatieproces en kosten daarom meer dan een certificaat op instapniveau.
Het installeren van een SSL certificaat
Er zijn veel manieren om een SSL-certificaat te installeren, afhankelijk van het webhostingbedrijf dat u gebruikt. De meeste webhostingbedrijven bieden een controlepaneel waar u het SSL-certificaat zelf kunt installeren. Veel webhostingbedrijven bieden ook one-click installaties voor populaire software om je WordPress beveiliging te verbeteren. Als u niet zeker weet hoe u uw SSL-certificaat moet installeren, hebben de meeste webhostingbedrijven een ondersteuningsteam dat u kan helpen bij de installatie ervan.

In deze 5 stappen is je WordPress website veiliger
- Wijzig WordPress login gegevens. Het wordt aanbevolen om uw wachtwoord om de paar maanden te wijzigen. Daarnaast kunt u overwegen om een wachtwoordmanager te gebruiken om ervoor te zorgen dat uw wachtwoorden veilig zijn. Het is ook essentieel om te voorkomen dat wachtwoorden op verschillende sites opnieuw worden gebruikt. Dit is een grote nee-nee, omdat het hackers veel gemakkelijker zal maken om in uw accounts te komen. Ten slotte moet u ervoor zorgen dat u geen websites bezoekt die malware of andere virussen aanbieden.
- Zet WordPress database encryptie aan. Het voorkomt niet alleen dat hackers toegang krijgen tot uw gegevens, maar het maakt het ook moeilijk voor hen om uw informatie aan anderen te verkopen. Het versleutelen van uw gegevens kan ook nuttig zijn voor de veiligheid van uw werknemers. Als de gegevens gecodeerd zijn, kunnen hackers geen toegang krijgen tot informatie zoals sofi-nummers of creditcardnummers.
- Een SSL-certificaat gebruiken. Het is belangrijk om een SSL certificaat te hebben om uw website te beschermen tegen hackers en uw bezoekers veilig te houden. Een SSL certificaat versleutelt de gegevens die uw bezoekers naar uw website sturen, waardoor hun informatie veilig blijft voor nieuwsgierige ogen. Een SSL-certificaat helpt ook bij uw SEO, aangezien Google voorrang geeft aan sites met beveiligde verbindingen. Ten slotte wordt een SSL-certificaat geleverd met vertrouwensindicatoren die uw klanten een veiliger gevoel geven wanneer ze op uw site winkelen.
- Stel een firewall in. Zoek een firewall plugin die elke toegang tot uw website of blog analyseert. Een firewall plugin zal elke toegang beoordelen om te beoordelen of deze van de goede kant komt. Uw firewall plugin zal ook elke toegang beoordelen om te beoordelen of deze gevaarlijk is voor uw website of blog. Een goede firewall plugin zal ook elke toegang beoordelen om te beoordelen of deze veilig is voor uw website of blog. Elke toegang vanaf uw website of blog wordt afgekeurd, opgeslagen, of gefilterd als het onveilig, onrechtmatig, of potentieel schadelijk voor uw website of blog is.
- Gebruik een spoor van cookies om gebruikersacties te verifiëren. Cookies zijn handig om bezoekers op een website te volgen maar wist je dat het ook gebruikt kan worden om je beveiliging te verbeteren? Zo kan je cookies instellen dat formulieren alleen eenmaal ingevuld kunnen worden. Het kan er ook voor zorgen dat alleen bevoegd personeel toegang heeft tot bepaalde inhoud. Bovendien kunt u cookies gebruiken om de ervaring van uw website te verbeteren. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om uw voorkeurstaal of zoekparameters gedurende een bepaalde periode op te slaan. Het belangrijkste is dat ze ook kunnen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat uw website GDPR-compliant is, wat erg belangrijk is. In de toekomst kan worden verwacht dat er nog meer manieren zullen zijn om cookies te gebruiken om de veiligheid van websites te verbeteren.
Wil je naast WordPress beveiliging ook de laadtijd van je website versnellen?