Dus, je hebt net je blog gelanceerd en je bent klaar om de wereld te veroveren door storm. Of u houdt uw blog al een tijdje regelmatig up-to-date. De laatste tijd merk je echter dat het te lang duurt om te laden en dat daardoor minder mensen je posts blijven lezen. Klinkt dit als iets dat je bekend in de oren klinkt? Zo ja, maak je geen zorgen – je bent niet de enige!
De kwestie van laadsnelheid is een universeel probleem voor bloggers. Gelukkig zijn er heel wat eenvoudige manieren waarop we dit probleem kunnen aanpakken. Eén zo’n techniek is het gebruik van WordPress caching om je blog sneller te laten laden. Zelfs als je nog niet klaar bent voor de volgende stap met je blog, zullen de onderstaande tips helpen om ervoor te zorgen dat je blog nog lange tijd probleemloos blijft draaien.
Wat is WordPress Caching?
Caching is het proces van het opslaan van gegevens om toekomstige verzoeken te versnellen en serverbelasting te verminderen.
Er zijn een paar verschillende soorten caching, maar de soort waar we ons op zullen richten wordt “statische” of “dynamische” caching genoemd. Bij statische caching slaat een server een kopie van de gegevens van de site op als een gecomprimeerd bestand. Zodra een bestand is gecachet, blijft het daar totdat het is verlopen. Dit betekent dat elke bezoeker aan uw website het bestand in de cache te zien krijgt, en niet de meest recente versie van de site.
Caching is vooral belangrijk voor WordPress blogs. Telkens wanneer iemand uw site bezoekt, stuurt zijn browser een verzoek naar uw server. Uw server moet dit verzoek verwerken, het gevraagde bestand vinden, en het terugsturen naar de browser. Als het verzoek om een afbeelding of een stuk inhoud gaat, kan dit proces een tijdje duren. Caching kan dit probleem verhelpen door een kopie van de pagina’s en andere onderdelen van uw site op uw server op te slaan. Wanneer iemand dan uw website bezoekt, kan de server gewoon de pagina in de cache laden in plaats van een nieuwe pagina te verwerken. Dit vermindert de belasting van de server en verbetert de snelheid van de pagina.

Hoe gebruik je WordPress Caching?
Er zijn verschillende manieren om caching te implementeren. Hier zijn een paar van de beste manieren om de laadsnelheid van je blog te verbeteren door middel van caching.
- Wijzig uw server instellingen. Afhankelijk van uw hostingprovider kunt u misschien uw serverinstellingen wijzigen om efficiëntere caching mogelijk te maken.
- Activeer een caching plugin. Er zijn verschillende WordPress caching plugins beschikbaar. Enkele van de meest populaire opties zijn WP Fastest Cache, WP Rocket, en WP Super Cache.
- Zorg ervoor dat u uw cache regelmatig leegmaakt. Caching is ontworpen om de serverbelasting te verminderen en de paginasnelheid te verbeteren, maar het zal niet werken als je de cache nooit leegmaakt.
- Controleer je pagina snelheid. Als je eenmaal caching hebt geïmplementeerd, moet je ervoor zorgen dat je paginasnelheid nog steeds acceptabel is. U kunt uw paginasnelheid controleren met sites als Pingdom of Google PageSpeed Insights.

Hoe vaak moet ik mijn WordPress Cache verwijderen?
Als u een blog hebt waarop veel nieuwe inhoud wordt gepubliceerd, kan het zinvol zijn om uw cache vaker te wissen. De precieze frequentie hangt af van uw behoeften, maar wij raden aan om dit ten minste elke 12-24 uur te doen. Als u bezorgd bent dat uw site niet snel genoeg laadt, kunt u proberen de cache te wissen. Het wissen van de cache kan helpen bij het oplossen van eventuele problemen met langzame laadtijden.
Kan ik de WordPress cache map verwijderen?
Ja, u kunt de WordPress cache map verwijderen met behulp van de File Explorer in uw hosting dashboard. De ‘wp-content/cache’ map bevat alle cache bestanden voor uw website. U kunt deze map verwijderen uit uw Bestandsbeheer, en alle website cache zal worden verwijderd.
Wat zijn de oorzaken van trage laadsnelheid op blogs?
Hier zijn 5 veel voorkomende oorzaken van trage laadsnelheid op blogs.
- Het gebruik van te veel afbeeldingen met een hoge resolutie zal je website vertragen.
- Het gebruik van plugins die lange tijd niet zijn bijgewerkt kan ook de prestaties van je website beïnvloeden.
- Sommige slecht gecodeerde websites kunnen ook de laadtijd van uw site vertragen.
- Een hosting provider die servers slecht beheert kan uw hele site vertragen omdat het gedeelde bronnen zijn.
- Tot slot, het gebruik van een advertentienetwerk dat te veel CPU-bronnen gebruikt zal ook invloed hebben op de laadsnelheid van uw website

Wat zijn de beste technieken om afbeeldingen te optimaliseren voor de laadsnelheid van een blog?
- Gebruik een compressieformaat zonder verlies (bv. .png of .svg) in plaats van .jpg
- Houd de afmetingen van de afbeelding zo klein mogelijk, met behoud van de visuele kwaliteit
- Zorg ervoor dat afbeeldingen niet te veel bandbreedte gebruiken, zodat ze niet te veel van de totale bandbreedte van uw blog in beslag nemen
- Test uw afbeeldingen altijd op verschillende apparaten en verbindingen om er zeker van te zijn dat ze overal snel laden
Hoe kies je een caching plugin voor WordPress?
Zodra je je caching plugin hebt ingeschakeld, moet je ervoor zorgen dat het correct is ingesteld. Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het kiezen en configureren van je caching plugin. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je de juiste caching methode voor je site gebruikt. Sommige plugins bieden meerdere caching types, afhankelijk van de behoeften van uw site. Als je eenmaal het juiste caching type hebt gekozen, moet je ook beslissen hoe lang je berichten in de cache blijven staan. Hoe langer je berichten in de cache blijven, hoe minder vaak mensen bijgewerkte inhoud te zien krijgen. Daarom moet je een caching plugin kiezen waarmee je de duur van de cache kunt instellen.
WP Rocket
WP Rocket is een populaire caching plugin die een breed scala aan caching opties biedt. Zodra je de plugin hebt geactiveerd, heb je de mogelijkheid om pagina caching in te schakelen. Zodra je dit hebt gedaan, heb je toegang tot extra caching instellingen waarmee je de duur van je pagina cache kunt aanpassen, het formaat van je cache bestanden kunt selecteren, en meer.
WP Super Cache
Net als WP Rocket, kunt u met WP Super Cache pagina caching inschakelen. Zodra u dit gedaan heeft, kunt u de duur van uw pagina cache selecteren. Daarnaast kunt u uw caching methode selecteren (uitvoercompressie en uitgebreide caching zijn twee opties), en u kunt kiezen of u feeds wel of niet wilt cachen. Al met al maakt de caching-functionaliteit van WP Super Cache het eenvoudig te implementeren op elke site.

Conclusie
WordPress caching is een makkelijke manier om je blog te versnellen. Zodra je een plugin hebt beveiligd, is het gewoon een kwestie van ervoor zorgen dat je instellingen correct zijn. Als het op caching aankomt, zijn er een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden. Ten eerste, zorg ervoor dat u het juiste type van caching voor uw site gebruikt. Kies vervolgens een instelling waarmee u uw inhoud vers houdt terwijl u profiteert van pagina caching. Met deze tips in het achterhoofd is het eenvoudig om caching te implementeren en uw WordPress blog te versnellen.
Wil je naast het versnellen van je website ook wat aan de beveiliging van WordPress doen?